Kohde ja saapuminen

Kevätpäivät pidetään Taivassalossa Tippsundin leirialueella. Tapahtumapaikalle pääsee tilausajobussilla, joka lähtee Helsingistä ja kulkee Turun ja tarvittaessa Taivassalon keskustan kautta.


Tippsundin leirialue

Tippsund on Turun kaupungin nuorisoleirialue, joka sijaitsee Saaristomerellä Taivassalon kunnan alueella. Saarelle pääsee maantiesiltaa pitkin. Leirialue on 10 kilometrin päässä Taivassalon keskustasta. Turusta sinne on noin tunnin ajomatka.

Leirialue sijaitsee suoraan meren rannassa. Alueella on majoituskäyttöön 8 mökkiä, joissa jokaisessa on sängyt kuudelle hengelle. Vuoteissa on patjat, tyynyt ja peitot. Mökeissä ei ole sisävessoja eikä juoksevaa vettä, mutta päärakennuksessa on. Majoittua voi myös lämmitetyssä kamiinateltassa tai omassa majoitteessa. Telttailutilaa on runsaasti.

Kevätpäivien ohjelmaa pidetään päärakennuksen ison salin ohella myös saunatuvassa, mökeissä ja ulkona. Osallistujien on hyvä huomioida tämä vaate- ja kenkävalinnoissaan: tilasta toiseen siirrytään ulkokautta ja aikaa vietetään paljon myös ulkona. Sisätiloja tuuletetaan ahkerasti, joten myös sisällä voi olla kylmä.

Saapuminen

Kevätpäiville järjestetään yhteiskuljetus tilausajobussilla. Yhteiskuljetuksen lähtö- ja paluupaikka on Helsinki, ja matkalla pysähdytään Turussa ja tarvittaessa Taivassalon keskustassa. Yheiskuljetuksen hinta sisältyy Kevätpäivien osallistumismaksuun!

Muualta Suomesta saapuvat osallistujat voivat matkustaa junalla tai linja-autolla Turkuun tai Helsinkiin ja nousta siellä tilausajon kyytiin. Tukea matkakuluihin voi tiedustella kotiseutunsa piiriltä, mutta piirit päättävät kulujen tukemisesta tapauskohtaisesti omien resurssiensa mukaan.

Jos haluaa tulla käymään vain päiväksi, voi ottaa linja-auton Taivassaloon, mistä joku tapahtuman järjestäjätiimin vapaaehtoisista voi tulla hakemaan autolla. Tästä on kuitenkin sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

Jos yhteiskuljetuksella tai julkisella liikenteellä saapuminen ei onnistu, kevätpäiville voi tulla myös omalla kyydillä. Autoilijoita kannustetaan ilmoittamaan mahdollisuudesta tarjota kimppakyytipaikkoja muille osallistujille tai noutaa muita osallistujia Taivassalon linja-autopysäkiltä.

Bussin aikataulu

8.4.2022 perjantai
16.30 Bussin lastaaminen Helsingissä (Rautatientori, Helsinki)
17.00 Bussi lähtee Helsingistä (Rautatientori, Helsinki)
19.00 Bussi saapuu Turkuun (Linja-autoasema, Turku)
19.30 Bussi lähtee Turusta (Linja-autoasema, Turku)
20.30 Bussi saapuu Tippsundiin (Tippsundin leirialue, Taivassalo)

10.4.2022 sunnuntai
15.00 Bussi lähtee Tippsundista (Tippsundin leirialue, Taivassalo)
16.00 Bussi saapuu Turkuun (Linja-autoasema, Turku)
18.00 Bussi saapuu Helsinkiin (Rautatientori, Helsinki).


 

Kuvat © Milla Aalto