Yhdenvertaisuus ja esteettömyys

Tapahtumapaikka ja puitteet

Tippsundin leirialuetta ei valitettavasti ole rakennettu liikkumisen kannalta esteettömäksi. Laaja pihapiiri on paikoin epätasaista luonnonmaastoa. Rakennukset sijaitsevat hajanaisesti ympäri aluetta. Invavessoja ei ole. Päärakennus, sauna ja yksi mökeistä on varustettu pyörätuoliluiskalla. Saunarakennuksessa pukuhuoneen, suihkutilan ja saunan väliovissa on kuitenkin matalat kynnykset.

Päärakennuksen vessat on sukupuolitettu, mutta ulkohuussit eivät ole. Ilmoittautumisen yhteydessä keräämme tiedot tarvittavista saunavuoroista ja majoitukseen liittyvistä toiveista. Sisätilamajoitus on kuuden hengen mökeissä. Ulkona voi majoittua yhteisessä kamiinateltassa tai omassa teltassa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa mahdollisista allergioista, yliherkkyyksistä, koronariskiryhmäläisyydestä ja muista vastaavista seikoista, jotta ne voidaan huomioida mahdollisimman hyvin. Infoviestissä kehotetaan välttämään voimakkaiden tuoksujen käyttöä. Leirialueelle ei saa tuoda lemmikkieläimiä, eikä siellä saa esiintyä päihtyneenä.

Uusilla osallistujilla on mahdollisuus saada opastusta tuutoreilta. Uusien tuutorit ovat Luonto-Liiton jäseniä, jotka ovat osallistuneet järjestön toimintaa aiemminkin. He opastavat uusia osallistumaan Kevätpävien ohjelmaan sekä tutustumaan Luonto-Liittoon ja luontoliittolaisiin.

Osallistumisen hinta

Kevätpäivien osallistumismaksu 15/30 € sisältää matkat tilausajolla Helsingistä ja Turusta. Kauempaa matkustavat voivat kysyä tukea julkisen liikenteen matkakuluihin oman kotiseutunsa piiriltä. Osallistuja voi mahdollisesti saada piiriltään matkakulukorvauksen kulutositteita (matkalippuja tai kuittia) vastaan.

Osallistujille on saatavilla retkeilyvarusteita lainaan tapahtuman ajaksi. Esimerkiksi omatoiminen telttailu kevätpäivillä ei edellytä teltan omistamista. Lainavarustetoiveet voi kertoa ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistumismaksuun liittyvät kysymykset voi lähettää tapahtuman koordinaattorille (ks. yhteystiedot alla).

Turvallisempi tila

Toimintaamme ohjaa ja tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma. Kevätpäivät on syrjinnästä vapaa alue, ja siellä ovat voimassa turvallisemman tilan periaatteet:
  • Ole avoin. Kohtaa uudet aiheet ja henkilöt ennakkoluulottomasti. Ota vastaantulevat tilanteet mahdollisuuksina oppia uutta ja kehittyä. 
  • Kunnioita. Anna toisille tilaa, kiinnitä huomiota sanavalintoihisi ja muista tapahtumien osallistujien moninaisuus. 
  • Älä oleta. Kunnioita jokaisen itsemäärittelyoikeutta, äläkä tee oletuksia esimerkiksi toisen taustasta, seksuaalisuudesta, sukupuolesta tai perhesuhteista. 
  • Puutu. Mikäli todistat häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua, älä jää sivustakatsojaksi. 
  • Kannusta. Ota vastuuta myös muiden osallistujien kokemuksesta. Kuuntele ja kannusta. 
  • Rentoudu. Erehtyminen ja kysyminen on hyväksyttävää.

Ota yhteyttä

Kaikissa esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä saa apua tapahtuman koordinaattorilta luottamuksellisesti:

Milla Mykrä, mykramilla [at] gmail.com, 044 0852 377

Tapahtuman aikana voit ottaa yhteyttä luottamuksellisesti myös yhdenvertaisuusvastaaviin, jotka toimivat häirintäyhdyshenkilöinä. Heidän yhteystietonsa jaetaan osallistujille infokirjeessä.

Kuva © Maiju Laitanen